Ceaiul-minune pentru răceli
Publicat de: Centrul Comercial Auchan
acum 5 ani
Pe lângă vremea apăsătoare, zile înnorate și multă umezeală în aer, toamna mai vine cu o bătaie de cap: răceala. Oricât te-ai feri și te-ai proteja, contactul cu vremea rece duce inevitabil la o răceală. Procesul este destul de normal. Corpul trebuie să își facă anticorpi pentru germenii de vreme rece. Dar acest proces are consecințe sesizabile și deloc plăcute asupra felului în care te simți tu.
Cum poți să combați natural răceala
Sigur, știi deja exact ce tratament funcționează în cazul tău. Dar vrem să îți facem cunoștință cu unul nemedicamentos care te va scoate din încurcătură multe toamne și ierni de acum încolo: ceaiul de lămâie. Se prepară rapid și simplu și funcționează aproape magic.
Rețeta:
Te sfătuim să nu prepari mai mult decât bei o dată din simplul motiv că atunci când stă, ceaiul de lămâie devine amărui și nu mai este neapărat plăcut la gust.
Așadar, ai nevoie de: 1-2 lămâi, 2 căni de apă, în jur de 5 linguri de zahăr și un vas pe care îl poți pune pe foc.
Mai întâi de toate, speli bine lămâile, preferabil cu detergent de vase pentru a îndepărta eventualele substanțe cerate de la suprafață.
Apoi le tai în jumătăți și storci sucul din ele.
Atât sucul, cât și cojile stoarse trebuie să le pui în vas.
Peste ele torni cele două căni de apă și adaugi zahărul. 5 linguri este o cantitate estimativă. Cantitatea de zahăr folosită ține de gustul fiecăruia, însă este bine să fie prezent.
Aprinzi focul și lași vasul la foc mediu până la primul clocot. Scopul este să încălzești foarte bine ceaiul, dar să nu îl fierbi, ci mai degrabă să-l aduci în jurul a 95 de grade.
Și gata! Tot ce mai ai de făcut este să te cuibărești sub pătură și bei ceaiul cât mai cald cu putință pentru a le permite substanțelor să fie absorbite cât mai repede.
De ce face minuni
Lămâia are un conținut ridicat de vitamina C, care este benefică pentru sistemul imunitar, dar îți și dă o doză sănătoasă de energie. Energie îți dă și zahărul, de aceea ar fi bine să nu-l sari. Dacă totuși nu vrei să folosești zahăr, îl poți înlocui cu miere fără probleme.